Monday, 16 September 2013 12:26

Android Apparaatbeheer (ADM) binnenkort nieuwe functies

Begin augustus kwam eindelijk de langverwachte functionaliteit in Android beschikbaar waarmee je je toestel kunt lokaliseren en kunt resetten op afstand. De nieuwe dienst heet Android Apparaatbeheer, in het Engels Android Device Manager (ADM). Er waren er al veel applicaties, ook van verschillende Androidfabrikanten, die je toestel op afstand konden wissen en dergelijke bij verlies, maar met ADM zit dat standaard in Android zelf. ADM krijgt binnenkort een update.

Android Apparaatbeheer

De eerste versie van Android Device Manager was nog een beetje magertjes, je kon je toestel lokaliseren bij verlies en eventueel op afstand wissen zodat jouw data niet in verkeerde handen zou vallen. Maar tussen je toestel lokaliseren en op afstand wissen zit nog wel wat ruimte voor andere functies.

De mensen van de website Android Police hebben als hobby het doorspitten van de code van diverse apps en websites. Deze keer hebben ze dat gedaan met de update van de Google Play services-applicatie. Deze app zorgt ervoor dat Google updates van zijn diensten naar een toestel kan pushen zonder dat het hele toestel van een update voorzien hoeft te worden.

In de code van Google Play services zijn een aantal aanwijzingen te vinden voor een aanstaande update van Android Device Manager. Wanneer men de teksten in de code juist heeft geïnterpreteerd dan zullen we binnenkort een update zien waarbij we ons toestel op afstand kunnen vergrendelen of van een ander paswoord kunnen voorzien. Vooral dat laatste is handig wanneer je je toestel ergens hebt laten liggen en kunt ophalen, maar in de tussentijd er zeker van wil zijn dat er niemand toegang kan krijgen tot je toestel.

Beschikbaarheid

Waarschijnlijk zal Google de komende dagen de update van Android Apparaatbeheer bekend maken via blogbericht of een post op Google+. Deze update zal vanzelf binnenkomen op je toestel, maar wanneer je geen geduld hebt en verwacht je toestel de komende dagen te verliezen kun je hier of hier de APK downloaden. Dat laatste doe je geheel op eigen risico natuurlijk. Over het algemeen duren updates van Google Play services ongeveer twee weken. Het kan dus nog even duren voordat de nieuwe functies ook via de website van Android Device Manager te gebruiken zijn.

Bron: Android Police

Read 11452 times

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Over ons

De Bouwers; 2 heren met overdag een drukke baan, die in hun vrije tijd fröbelen met webdesign, media & fotografie.

Locatie

Een kantoor hebben we niet, we voeren onze hobby in onze vrije tijd uit. Maar we zijn te bereiken via sociale media als Twitter (@debouwers) en via email middels de contact pagina.

Help & Support

Open Source